02 215 51 69mabru@mabru.be

Actualités
de Mabru

M. Barnstijn en L. Nys benoemd tot voorzitter en directeur van Mabru

Ingevolge de pensionering van de directeur Marcel Verbelen in december 2014 volgt Laurent Nys de directie op van de vzw Mabru belast met het beheer van de Vroegmarkt van Brussel.

Laurent Nys verlaat dus zijn functie als raadsman op het kabinet van de Schepen van economische zaken van de Stad Brussel, Marion Lemesre.Hij begon zijn loopbaan in de Horeca, met het beheer van een restaurant in hartje Brussel waarvan hij vervolgens eigenaar werd.Deze ervaring heeft hem ertoe aangezet de Horeca sector te gaan verdedigen binnen de werkgeversfederatie maar ook binnen de opleiding van werkzoekenden. Zo werd hij voorzitter van het Brusselse professionele centrum bij uitstek, Horeca BePro. Behalve bestuurder bij Horeca Vorming Brussel is Laurent Nys ook afgevaardigd bestuurder van het sociaal restaurant Hazewee.

In april 2013 komt Laurent Nys naar de Vroegmarkt als voorzitter van de vzw Mabru.
Hij geeft vandaag zijn plaats aan Michel Barnstijn, bestuurder en lid van het Permanent Bureau. De functie van voorzitter is hem niet onbekend daar hij deze post reeds bezette van 2001 tot 2007. Daarenboven bevoorraadden zijn ouders bloemisten zich op de Vroegmarkt
en dit elke morgen gedurende 50 jaren.
Voormalig gemeenteraadslid van de Stad Brussel en voormalig ondervoorzitter van de Koninklijke Unie van Belgische bloemisten, Michel Barnstijn is momenteel gedelegeerd bestuurder van het Sociaal Immobiliënkantoor van de Stad Brussel en OCMW-raadslid van Brussel.

Op 13 februari 2015 werden Michel Barnstijn en Laurent Nys door de Beheerraad van de vzw respectievelijk benoemd als voorzitter en directeur. Michel Barnstijn wordt nu vervangen in het Permanent Bureau door Bernard Dhondt, lid van de Beheerraad.
Een nieuw tandem, bestaande uit twee voormalige voorzitters van de vzw Mabru, zal de directie van de markt verzekeren. Zij beschikken elk over een uitstekende kennis van de activiteiten van de Vroegmarkt van Brussel.