02 215 51 69mabru@mabru.be

Actualités
de Mabru

Internationale campagne “Ik hou van mijn markt”

Van 13 tot 29 mei wordt het ”Internationale Marktfestival” gehouden.Tijdens dit evenement, dat in het leven werd geroepen door de World Union of Wholesale Mar­kets (WUWM) in 2014, worden de dynamiek en de moderniteit van markten internationaal gevierd. Verschillende duizende markten in Europa en over de hele wereld zullen deelnemen aan dit grote marktfestival, van Hongarije tot China en de Verenigde Staten.

Groothandelsmarkten en retailmarkten willen het belang benadrukken van het distributiekanaal dat markten zijn, drijvende krachten in de bezieling van stadscentra die garant staan voor nabijheid, kwaliteit, vriendelijkheid en gezelligheid.

Dit festival neemt de vorm aan van grote animaties (culinaire wedstrijd, tombola, product proeverijen, promoties, …) met eenvoudige en goedkope hulpmiddelen, dankzij een communicatiepakket dat gratis ter beschikking wordt gesteld.

In samenwerking met het kabinet van schepen Marion Lemesre van de Stad Brussel en de firma Charve, organisator van markten, neemt de vzw Mabru voor het eerste jaar deel aan deze grote campagne die zich overal in België zal ontvouwen.

Momenteel hebben meer dan 50 Belgische markten gereageerd op de oproep voor 2016.

Voor het opstarten van de campagne « Ik hou van mijn markt » in België, zal een persconferentie georganiseerd worden in de localen van Mabru, op woensdag 4 mei om 11u, in aanwezigheid van Mevrouw Marion Lemesre, schepen van Economische Zaken van de Stad Brussel, van de voorzitter Michel Barnstijn en van de directeur van de vzw Mabru, Laurent Nys, en Christophe Gonzalez, directeur van de firma ETS Charve.

Op 1 mei heeft de lancering van de wereldwijde campagne “Love your local market” in Parijs plaatsgevonden om de lokale markten te ondersteunen en om hun kwaliteit te benadrukken. De vzw Mabru werd uitgenodigd op de ceremonie, eerst in het Stadhuis van Parijs, en daarna in het Elysée-paleis, in aanwezigheid van de Franse president François Hollande.

U vindt meer informatie via de link  http://www.mabru.be/nl/ikhouvanmijnmarkt/.