02 215 51 69mabru@mabru.be

Actualités
de Mabru

De hal G van de markt werd omgedoopt en vernoemd naar de Chef Jean-Pierre Bruneau

Eén van de vijf hallen van de Vroegmarkt van Brussel werd op 10 februari gedoopt, in eerbetoon aan Jean-Pierre Bruneau, één van de meest bekroonde sterrenchefs van Brussel.

Als trouwe klant en vriend van de markt sinds 42 jaar, is Jean-Pierre Bruneau door de jaren heen een echte ambassadeur geworden van deze hoge gastronomische plaats waar hij zich bijna dagelijks bevoorraadde voor zijn restaurant.
Oorspronkelijk van Namen, opende hij in 1975 zijn restaurant “Bruneau” aan de voet van de basiliek van Koekelberg. Beloond door een Michelinster in 1977, gevolgd door een tweede in 1982 en een derde in 1988 die hij heeft behouden tot in 2004, is Jean-Pierre één van de eerste die groenten vereerde in de haute gastronomie.
Het is in januari 2018 dat Jean-Pierre Bruneau zijn schort heeft afgegeven voor een welverdiende pensioen. Jean-Pierre heeft talrijke chefs gevormd die nu hun eigen restaurant hebben: Karen Torosyan, David Martin, Axel Colonna-Cesari of nog Thomas Locus.
Het is hal G die gebouwd werd in 1982 met een oppervlakte van meer dan 8.000m² en gewijd aan gastronomische producten zoals wild, gevogelte, producten van de zee, kaviaar, zuivelproducten of charcuterie die voortaan de naam draagt van de beroemde kok Jean-Pierre Bruneau.
Om de gelegenheid niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, kwam de chef naar de receptie die gegeven werd in zijn eer, omringd door de Burgemeester van Brussel Philippe Close, talrijke sterrenchefs zoals  Pierre Wynants, Karen Torosyan, Stefano Spinelli, Eddy Munster en karakteristieke persoonlijkheden van de gastronomie die aanwezig wensten te zijn voor dit mooie eerbetoon. Prins Laurent deed ons tevens de eer door aanwezig te zijn. Een groot paneel op de groene voorgevel van de hal, alsook een gedenkplaat aan de ingang van de hal G werden onthuld met de naam van Jean-Pierre Bruneau.
Laurent Nys, directeur-generaal van de vzw Mabru is van mening dat het essentieel is om de banden te benadrukken die de actoren van de uitmuntendheid van de gastronomie verenigen. De chefs en onze handelaars zijn altijd verenigd geweest naar de zoektocht van kwalitatieve en innovatieve producten in de hoop om de tafel van de uiteindelijke consument op te vrolijken en te verassen.