02 215 51 69mabru@mabru.be

Actualités
de Mabru

Bezoek van de eerste minister Charles Michel aan Mabru

De eerste minister Charles Michel heeft dinsdagochtend 17 maart voor dag en dauw een bezoek gebracht aan de Brusselse Vroegmarkt (Mabru).Hij heeft er de actoren van de site ontmoet, nl. de kwekers, de groothandelaars, de kopers van de markt en de marktkramers.

Onlangs nog gaf de federale regering haar goedkeuring aan een “KMO-plan” met 40 maatregelen ter ondersteuning van de kleine en middelgrote ondernemingen en een “Horeca-plan”. Dit bezoek was de gelegenheid om aan de actoren van de site de prioriteiten van de federale regering toe te lichten.

Het bezoek dat ongeveer twee uur in beslag nam heeft de eerste minister toegelaten een overzicht te krijgen van de belangrijkste problemen waarmee de werknemers van de Vroegmarkt geconfronteerd worden: sociale dumping en de zware administratieve en fiscale lasten. ‘Ze spraken mij aan over de vele administratieve verplichtingen die ze moeten ondernemen. Het is juist dat men soms dezelfde documenten verscheidene keren moet doorspelen aan verschillende diensten omdat er nog geen veralgemeend systeem van een uniek loket bestaat’, zei Charles Michel.

De eerste minister was naar eigen zeggen ‘geraakt door de fierheid van de werknemers’ van Mabru’, waarvan sommigen reeds jarenlang elke dag in alle vroegte aan de slag gaan. ‘Deze fierheid om te werken en de zelfontplooiing zijn zeer belangrijke elementen’ onderlijnt hij.
Dit bezoek op het terrein, bedoeld om te “luisteren” en om aan te tonen dat de regering met beide voeten in de realiteit staat” was voor de eerste minister eveneens de gelegenheid om aan de verschillende actoren van Mabru uit te leggen dat “de regering werkt om degenen die werken en die werk creëren” te steunen.