02 215 51 69mabru@mabru.be

Actualités
de Mabru

Inhuldiging van de loods C

Inhuldiging van de loods C

Loods C werd officieel ingehuldigd op 18 juni 2013, in aanwezigheid van de voorzitter van de vzw Mabru, Laurent Nys, van de schepen van Economische Zaken van de Stad Brussel en beheerster van Mabru, Marion Lemesre, van Brussels minister van Handel, Céline Fremault, en van Brussels minister van Leefmilieu, Evelyne Huytebroeck.

Met 8.000 m2 overdekte oppervlakte, waarvan 4.500 m2 te verhuren lokalen, bevat het nieuwe gebouw 29 koelcellen voor de klanten van de markt en 9 logistieke oppervlakten waar de handelaars en de kopers in ondergebracht zijn. Het laat ook de uitbreiding van de magazijnen van de hal D toe.

Het gebouw werd geselecteerd in het kader van de projectoproep « Voorbeeldgebouwen 2008 », geïnitieerd door de Brusselse minister van Leefmilieu, Evelyne Huytebroeck.

Dankzij deze nominatie heeft het project een subsidie ontvangen zowel voor het ontwerp als voor de realisatie van de loods.

De nieuwe loods C werd ook geselecteerd als laureaat in het kader van het programma van de Europese fondsen FEDER, genoemd « Brussels Greenfields ». Dit programma is bedoeld om vroeger vervuilde industriële sites te saneren door er economische activiteiten te ontwikkelen en banen te creëren in duurzame gebouwen.

Bij het ontwerpen van de loods C heeft het architectenbureau Metamorfose Project Team gekozen voor een optimaal samengaan van de principes van duurzaam bouwen en het gebruik van hernieuwbare energie.

De site van de Vroegmarkt breidt haar vestigingen uit dankzij de nieuwe loods C, een echt model op het gebied van energie en ecologie die zeker een verrijking vertegenwoordigt voor de gebruikers van de markt, maar ook voor de Stad Brussel.

Overzicht in beelden…